SHANGHAI TOPS GROUP CO., LTD

21 годишно искуство во производство

Која е целта на машината за запечатување кеси?

Која е целта на машината за запечатување кеси1

Таа е составена од арешетката, механизам за регулирање на брзината, систем за контрола на температурата на запечатување, менувачисистем за пренесувањеи други компоненти.Таа служи за запечатување на пластична фолија или кеси.Машина за запечатување кеси ја обезбедува и заштитува содржината на кесите или торбичките.Најчесто се користи во варијации на апликации вклучувајќихрана, хемикалии, секојдневна употреба, семиња,итн. Идеален е за сериско пакување на производи кај производителите и трговците на мало.

За различни чанти, нудиме три модели:маса, под,ивертикално.

Поставување на кесата:

Која е целта на машината за запечатување кеси2

Задачата на операторот е да постави автоматизиран систем во отворениот крај на торбата на заптивната површина на машината.

Запечатување:

Која е целта на машината за запечатување кеси3

Ова е за да се започне постапката за запечатување со поставување на грејните делови во линија со отворената страна на кесата.Топлината што се создава и се топи во нештата од кесата, цврсто спојувајќи ја.

Која е целта на машината за запечатување кеси4

Нејзините затворачки челусти ја пренесуваат топлината и ја притискаат торбата во однапред одреден временски период.За време на овој процес, стопениот материјал соодветно се лади и стврднува.Кога ќе заврши тајмерот за задржување, челустите за запечатување го ослободуваат притисокот, а запечатената кеса наскоро ќе се олади.Кога ќе се појави заптивката, кесата се одзема од машината.

Покрај тоа, секогаш е најважно да се избере вистинскиот вид и димензија на машината за запечатување кеси за вашите производи.Точно запечатувањеги одржува производите свежи, ја продолжува должината на нивниот рок на траењеиспречува контаминација за време на складирањето.


Време на објавување: август-08-2023 година