SHANGHAI TOPS GROUP CO., LTD

21 годишно искуство во производство

Полуавтоматска машина за полнење

Ајде да зборуваме за полуавтоматската машина за полнење во денешниот блог.

Полуавтоматска машина за полнење 1

Полуавтоматската машина за полнење е составена од домаќин за дозирање, електрична кутија за дистрибуција, контролен кабинет и електронска вага.

Групацијата Шангај Топс лансираше нова полуавтоматска машина за полнење која може да мери, пополнува и извршува други задачи.Се користи за пакување и прашок што тече и зрнести нетечни производи како што е млекото во прав.Тој е брз и ефикасен поради работата на шнек за полнење и следење во реално време.

Ние сме професионален добавувач на машини за пакување кој е специјализиран за дизајнирање, производство, поддршка и сервисирање на целосна линија на машини за различни течни, прав и зрнести производи.Се користи во земјоделството, хемиските, прехранбените, фармацевтските полиња и многу повеќе.Ние сме добро познати по нашите напредни концепти за дизајн, стручна техничка поддршка и висококвалитетни машини.

Tops-Group со нетрпение очекува да ви обезбеди исклучителни машински услуги и производи засновани на нејзините корпоративни вредности на ДОВЕРБА, КВАЛИТЕТ и ИНОВАЦИЈА!Дозволете ни да работиме заедно за да изградиме вредни односи и просперитетна иднина.

Видови полуавтоматски машини за полнење и употреба:

Полуавтоматска машина за полнење 2

Тип на работна површина

Типот на работната површина е помала верзија на лабораториска табела.Неговата карактеристична форма го прави погоден за флуидни или нискофлуидни материјали.Оваа машина за полнење прашок може да направи и дозирање и полнење.

Полуавтоматска машина за полнење3

Стандардните и машините на високо ниво

Стандардните и рамни типови се идеални за издавање сув прашок во кеси, шишиња, лименки, тегли и други контејнери.PLC и систем за серво погон обезбедија голема брзина и прецизност за време на процесот на полнење.

Полуавтоматска машина за полнење 4

Стандардните и машините на високо ниво

Стандардните и рамни типови се идеални за издавање сув прашок во кеси, шишиња, лименки, тегли и други контејнери.PLC и систем за серво погон обезбедија голема брзина и прецизност за време на процесот на полнење.

Полуавтоматска машина за полнење5

Тип на голема торба

Дизајниран е за фини прашоци кои исфрлаат прашина и бараат прецизно пакување.Оваа машина мери, полни, работи горе-долу итн.Врз основа на сигналот за повратна информација од сензорот за тежина прикажан подолу, машините за мерење и полнење во прав се идеални за пакување адитиви, јаглероден прав, сув прав за гаснење пожар и други фини прашоци.

Апликација:

Полуавтоматска машина за полнење6

Одржување на полуавтоматска машина за полнење:

•Еднаш на секои три или четири месеци додадете мала количина масло.

• На секои три или четири месеци, нанесете мала количина на маст на ланецот на моторот за мешање.

• Заптивната лента од двете страни на корпата за материјали може да стане кршлива по речиси една година.Доколку е потребно, заменете ги.

• Заптивната лента од двете страни на бункерот може да почне да се расипува по речиси една година.Доколку е потребно, заменете ги.

• Одржувајте чиста корпа за материјали.

• Чувајте го бункерот чист.


Време на објавување: 03.08.2022